Om mig

Jag växte upp på Hagvägen, en bågformad gata i Upplands Väsby. Varje morgon gick en stor del av mina grannar och säkert hälften av mina klasskompisars föräldrar i arbetartåget ned för Runby backe till fabrikerna Gränges och Optimus.
Mellan dessa två fabriker låg fotbollsplanen där jag gjorde karriär som målvakt i Väsby IK:s turnering för pojkar födda 1960. Optimusfabriken är nu konsthall och där visar jag nu mina målningar, bilder från uppväxtens barndom och tonår.

Målningarna bygger på kompaktkamerans familjefotoalbums bilder, Instamatic, den första demokratiska kameran och (vem såg pappor springa omkring med en sådan kamera?!) mammornas egna bilder av sin tillvaro, kvinnornas, mammornas 60-tal, om man så vill.

Mina målningar är ett sätt att försöka minnas vad som hände i rummen jag växte upp i, hur blev jag till, vem såg mej och vad såg jag.
Det var irriterande att minnas så lite, och ändå fundera så mycket över sin uppväxt. Och varför var det viktigare för mej som målvakt, att det skulle se snyggt ut när jag kastade mej efter bollen än om den faktiskt gick i mål.

Mina målningar är ett försök att minnas och låta något av det jag minns finnas kvar, det jag minns av min uppväxt i 60-talets Upplands Väsby.

Kontakta mig gärna